DOSTOP DO DIVJIH BAB

Z VRHA ŠEBRELJSKE PLANOTE ALI IZ DOLINE

Arheološko najdišče lahko obiščete iz dveh smeri. Dostop do jame je mogoč po urejeni pešpoti iz vrha Šebreljske planote, od cerkvice sv. Ivana po nekoliko bolj zahtevni, vendar dobro zavarovani poti navzdol ali po mulatjeri iz naselja Reka navzgor do cerkve sv. Ivana in naprej navzdol do jame Divje babe. Pot od jame navzdol proti naselju Reka ni zavarovana in urejena, zato odsvetujemo hojo po njej! Vodenje se prične v Šebreljah, do Šebrelj se pripeljete z lastnim prevozom.

POGOJI & PRIPOROČILA

PRAVOČASNA PRIJAVA IN USTREZNA OBUTEV

Prosimo, da vse individualne obiske in skupine, predvsem šolske, predhodno in pravočasno prijavite vsaj sedem dni pred želenim obiskom ter se z vodstvom pogovorite o težavnosti programa. Zaradi spusta in hoje po jami so obvezna udobna oblačila in športna obutev. Obiskovalcem, mlajšim od 14 let, je obisk dovoljen le v spremstvu staršev ali spremljevalcev!

CENIK OBISKOV

ZA SKUPINE, POSAMEZNIKE IN OTROKE

Posamezniki

  • odrasli – 12 €, otroci (6 do 15 let) – 9 €

Skupine nad 20 obiskovalcev

  • odrasli – 10 €, otroci (6 do 15 let) – 7 €

Šolske skupine

  • učenec, dijak – 7 €

Otroci do 5. leta: brezplačno

Ogled Arheološkega parka Divje babe je mogoč izključno z vodnikom, na podlagi predhodnega dogovora vsaj 3 dni pred predvidenim prihodom, ter v razpisanih terminih, ki jih lahko spremljate TUKAJ.

STOPITE V STIK Z NAMI